Често задавани въпроси

Тук са отговорите на някои от въпросите, които си задавате


Приключенията представляват поредица от загадки - логически, математически, исторически и други, обвързани в една цялостна история, която постепенно се разкрива пред вас по пътя от началната точка до финалната ви цел. Приключенията са два вида:
  1. когато стигнете до дадено място решавате логическа задача, свързана с него и получавате местоположението на следващата загадка от маршрута ви или
  2. получавате указания, които ви подсказват коя е следващата точка, но вие сами трябва да разгадаете къде се намира тя, т.е. къде да отидете.
Вторият тип приключения обикновено са с по-високо ниво на трудност. За да придобиете допълнителна представа за типа въпроси, които можете да очаквате, моля изиграйте безплатното ни Демо.
Спокойно можете да включите и децата в семейното забавление, така чрез игра те ще научат повече за града, в който живеят. Приключенията, подходящи за деца са представени в отделен жанр, като за всяко приключение сме посочили за каква възраст е подходящо. За самостоятелна игра препоръчваме участниците да са над 16 години.
Играта е предназначена за отбор от максимум шест човека.
След като изберете приключение и платите за него, ще получите персонален код. Въведете го в приложението и нека забавлението започне! Трябват ви само още удобни обувки, бутилка вода и весела компания, с която да споделите приключението.
Можете да прекъснете играта по всяко време. Когато отново влезете в приложението, ще получите възможност да продължите приключението от мястото, до което сте стигнали последно. Няма възможност да се връщате към предишните въпроси или да започвате отначало. Възможно е само на един от играчите да му се наложи да прекъсне играта. В такъв случай можете да продължите да играете без него. Ако играчът желае да се върне в играта, е необходимо само отново да се свържете с него и играта му ще се синхронизира с вашата и ще продължи от най-високото достигнато ниво.
В повечето приключения това не е необходимо. Единствено в приключенията с най-високо ниво на трудност, където сами трябва да отгатнете къде е следващата точка от маршрута ви, може да се наложи да потърсите информация в интернет, ако подсказките, които са дадени, не са ви достатъчни, за да се сетите за отговора.
Не, не е необходимо. Достатъчно е един човек от отбора да има телефон с приложението, за да можете да играете всички заедно.
Свържете се с нас, обяснете в какво се състои проблема ви и ще се постараем да го отстраним заедно по най-бързия възможен начин. Нашата основна цел е клиентите ни да бъдат доволни и приложението да бъде стабилно, ето защо ще се радваме за всякакъв вид връзка, ако откриете проблем.
При плащане по банков път, ще получите код след като сумата постъпи по нашата банкова сметка, което обикновено се случва на следващия работен ден. Ако до два работни дни не сте получили кода, моля, свържете се с нас, за допълнително съдействие.
Закупеният код важи шест месеца след изпращането му до вас. След като веднъж бъде активиран от един човек, останалите играчи трябва да въведат кода за игра в рамките на три часа. След изминаването на тези три часа кодът ще стане невалиден за въвеждане от който и да е, освен от вече използващите го. Един код бива активиран при първото му използване, т.е. ако е въведен и е натиснат бутона "Приложи кода".
Да! Можем да направим приключение по поръчка, което да е достъпно само за вас и вашите приятели или заедно да направим приключение, което да е достъпно за всички играчи и вие да получавате процент от приходите, когато някой го играе. Свържете се с нас и ни разкажете идеята си!
Да, може. Свържете се с нас и ще ви изпратим инструкции как да нанесете на карта местата, които желаете да включим в приключението, както и въпросник, в който да попълните информацията, необходима за изработването му.
Влезте в Facebook страницата ни и публикувайте отговора. Ако сте първият с правилно решение на месечната загадка, получавате гарантирана награда. Това е вярно във всички случаи, когато не е указано друго условие при публикуването на загадката.
Все още не разполагаме с приложение за iOS.
За да станете партньор на QuestWorld, е необходимо да се свържете с нас и да обсъдим различните възможности. Един от вариантите е да разработим съвместно приключение, друга възможност е да осигурите награди за победителите в месечната ни загадка. Ако сте местен бизнес, примерно заведение, може да включим посещението му в някое от приключенията ни, като в замяна вие предложите отстъпки за играчите. Възможностите за партньорство са много и в разговор можем да намерим най-удачния вариант и за двете страни.