Блог

Мястото, където ще прочетете за най-новите ни приключения и загадки


Опознай града си с куест игри с добавена реалност

Опознай града си с куест игри с добавена реалност

Сигурно има някой паметник, покрай който минаваш всеки ден - на път за работа или в близкия парк, където редовно излизате с приятели на по бира. Знаеш ли на кого е паметника? Заглеждал ли си се някога в надписа върху него? Знаеш ли нещо за личността или събитието, в чиято памет е издигнат? Ако отговорът на някой от тези въпроси е "не" ние ти предлагаме лесен и забавен начин да промениш това - куест игра с добавена реалност.

Новото AR приложение предлага градски куестове с добавена реалност, които вече могат да се играят не само в София, но и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Велико Търново. Тези интерактивни игри те отвеждат на една необикновена разходка, която се превръща в истинско приключение, изпълнено със заплетени обрати и сложни загадки. А за да бъде още по-интресно, добавената реалност (augmented reality) ти позволява с помощта на радар да намираш разпръснати из града различни обекти. AR обектите можеш да събираш, да комбинираш, за да получиш нещо ново и да използваш за разплитането на загадките.

А освен да се забавляваш с градските  куестове с добавена реалност можеш да научиш и нещо ново. Знаеш ли например кой е най-старият паметник в София? Или къде се намира паметникът на трабанта? Или какви животни са изобразени на паметника на Момотаро в Пловдив? Или как се казва единствената жена с паметна плоча в Алеята на космонавтите в морската градина на Варна? А чувал ли си за четата на Никола Войводов, който събира чета и акостира с кораб в Русе години преди Ботев да направи същото на кораба Радецки? Тези и още много други любопитни факти можеш да научиш докато се забавляваш с приятели в един свят с добавена реалност. Любопитната информация е поднесена по интересен и забавен начин, като фактите са вплетени в историята и са част от решението на загадките. 

Интерактивните градски куестове с добавена реалност ще те отведат на нови непознати места, често само на метри от главните улици, ще ти покажат познати забележителности в нова светлина, ще те накарат да погледнеш по друг начин на паметниците и сградите, край които минаваш всеки ден и малко по малко да опознаеш града си по-добре, а защо не и да го заобичаш повече!

Свали приложението и се впусни в приключението!