Блог

Мястото, където ще прочетете за най-новите ни приключения и загадки


Седмица на движението с безплатно приключение от QuestWorld

Седмица на движението с безплатно приключение от QuestWorld

От 27.05 до 2.06 тази година в цял свят се провежда Седмицата на движението - Move Week 2019. През тези седем дена се организират различни дейности, целящи да насърчат движението и физическата активност - открити уроци на различни спортни клубове, планински походи, маратони и други. Тази година QuestWorld ще подкрепи инициативата на MoveWeek 2019 като се включи в нея с безплатен куест "Спортна София".

Посредством мобилно приложение играта "Спортна София" ще отведе участниците на една разходка сред забележителностите на София, свързани със спорта. Сред местата, които сме включили в маршрута са домовете на двама от носителите на първите за България медали от световно първенство по волейбол, Спортния подлез, графитите на Стефка Костадинова и Йордан Йовчев под Моста на влюбените и др. На всяко от местата играчите ги очаква загадка и любопитни факти, свързани със съответната личност или събитие. Началната точка е в близост до Площад Възраждане, а дължината на маршрута е около 5км. Целта ни е да насърчаваме движението, като превърнем една обикновена разходка в забавление, съчетаващо физическата активност, научаването на нови и интересни неща и приятното прекарване в компанията на приятели. 

Играта е безплатна, но е необходимо да се регистрирате като ни изпратите мейл със заявка за участие, за да получите код за игра. Мобилното приложение можете да свалите оттук: