Блог

Мястото, където ще прочетете за най-новите ни приключения и загадки


Приключенски игри в компания: за двама и повече играчи

Приключенски игри в компания: за двама и повече играчи

Търсите идея за забавление през уикенда, но не ви хрумва нищо? Имате среща с приятели, но не ви се виси по кафенетата, нито в кварталната градинка? Идеалното решение за вас - отборна игра на градски куестове!

Куестовете ви отвеждат на едно незабравимо приключение из известни и малко познати забележителности на града чрез поредица от загадки, обвързани от една обща история. В зависимост от настроението ви можете да избирате между шпионски трилър, древни исторически тайни, магьосническо фентъзи, а за по-авантьористично настроените има и щипка хорър. Загадките също са различни - логически въпроси, анаграми, визуални пъзели и откриване на предмети. 

Градските куестове са едно уникално приключение, комбиниращо  игри с откриване на предмети, логически игри и игри за ориентиране в пространството. Вградената в играта добавена реалност позволява с помощта на радар да търсите AR (augmented reality) обекти, които да събирате, да комбинирате и да използвате за решаване на загадките. Тези групови игри тестват и способността ви за ориентация в пространството, като можете да избирате между три варианта на игра. Първият ви дава на картата всички места, през които да минете и вие трябва сами да изберете най-краткия маршрут, за да изиграете играта най-бързо и да излезете по-напред в класирането. Вторият ви превежда последователно през загадките, като ви показва местоположението на следващата. А за тези, които са най-уверени в способностите си, е третият вариант, където местата са скрити и вие сами трябва да разгадаете къде да отидете по дадени указания.

Градските куестове са забавни колективни игри, които могат да се играят в отбор от два до шест човека, а ако сте по-голяма компания бихте могли да направите състезание помежду си. Те са идеалният начин да разпуснете, да се забавлявате и да прекарате няколко приятни часа с добра компания. Игрите ще превърнат една обикновена разходка с приятели в незабравимо приключение и преживяване, за което ще си спомняте дълго време. Сигурни сме, че щом веднъж започнете скоро ще се върнете за още забавни игри!

Свали приложението и се впусни в приключението!